ODRASLI GLEDALIŠKI ABONMA 2023/2024 – četrta predstava – 17. 2. 2024


Alfonza za predsednika je  produkcija gledališke skupine KUD Jože Stupnik iz Svečine. Ljubiteljski oder ima v Svečini dolgo in uspešno zgodovino, tako z odraslimi skupinami, sploh pa z otroškim gledališčem, ki je v preteklih desetletjih želo velike uspehe na slovenskih odrih. Prav iz te skupine, je zrastla generacija, ki se z gledališčem ukvarja zavzeto in nekateri člani tudi več kot zgolj ljubiteljsko. Marko Radmilovič, kot pisec dramskih tekstov za skupino in njen režiser ter Miljenko Knezoci, kot tehnični vodja stojita tudi v središču produkcije Alfonza za predsednika. Gre za komedijo, skoraj grotesko, ki v stilu Radmilovičevega pisanja (Zapisi iz močvirja na Valu202) skozi skoraj absurdno situacijo razgalja banalnost našega družbenega in političnega vsakdana.

Več plastna predstava, v kateri je najti vse od situacijskega humorja do bolj kompleksne satire, je bila prepoznana kot ena izmed sedmih najboljših ljubiteljskih predstav leta 2023 in je bila sprejeta na zaključek Linhartovega srečanju v Postojni.

Značilnost ljubiteljskega odra v Svečini je, da na njem sodelujejo igralci vseh generacij; kar je tako tradicija, kot tudi nuja v vasici, ki šteje komaj nekaj sto prebivalcev.

Igralska zasedba: ALFONZ: Andrej Stergar, FONZA: Samo Radmilovič, FONZEK: Timotej Hauptman, PREDSEDNIK: Peter Jamšek, MUTEC: Bogdan Zajko, HARLEKIN: Rene Paskolo Mlasko / Jakob Radmilovič, MINISTER GREGOR: Tina Kren Mihajlovič.

Avtor in režija: Marko Radmilovič.


foto: Ivan Lipičnik

KUD Svoboda Prebold

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja