Vabljeni na ogled druge predstave – Odrasli gledališki abonma in izven

KUD Svoboda Prebold vas vljudno vabi na ogled 2. predstave v okviru Odraslega gledališkega abonmaja in izven.

Obveščamo vas, da se bomo, namesto predvideni predstavi “Ščuke pa ni” v izvedbi Amaterskega gledališča VRBA Vrbje, nasmejali komediji Oblast, v izvedbi Gledališke skupine, KUD Rače.

Komedijo si lahko ogledate v nedeljo, 11. 11. 2018, ob 16.00 uri v Dvorani Prebold.

Vinko Möderndorfer

OBLAST

režija: Melita Lašič

Zgodba o tajkunskem kapitalistu Anteju, ki izkorišča delavke v obutveni industriji ter želi s pomočjo hčerke Vanese in njenega »big« Joca postati poslanec. Joco pa ima z njim, predvsem pa z njegovim denarjem, svoje načrte.

Ostro nasprotovanje osebnega tajnika Dragca povzroča dodatne zaplete, katere še bolj začinja spogledljiva Greta z izzivalnim vedenjem, podaljšana roka sindikalista Kalanderja, ki želi za zaposlene delavke izposlovati boljše pogoje.

Igralska zasedba: Barbara Arcet, Nino Auer, Borut Batagelj, Darko Bedjanič, Denis Beras, Smilijan Fras, Alen Jelšek, Barbara Jurički, Pia Leitinger, Branko Leva, Renata Mesarič, Irena Podgrajšek, Antonija Ribič, Aleksandar Sinadinović, Mihaela Stojko, Klavdija Volf, Miloš Vukobrat.

Prišepetovalka in jezikovna svetovalka: Marjana Granda

Tehnika, glasba: Borut Batagelj, Aleksander Sinadinović

Na Območnem Linhartovem srečanju gledaliških skupin so se uvrstili na regijsko raven. Tudi pri tej predstavi so se izkazali, saj sta dva igralca prejela Linhartovi priznanji: Branko Leva za glavno moško vlogo Anteja Pešaliča ter Barbara Arcet za stransko žensko vlogo Marjane Consulting.

KUD Svoboda Prebold

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja