Leto 2023

V letu 2023 smo bili zopet zelo aktivni:

 • 8. 1. 2023: gostovanje s predstavo Zakonci stavkajo v Črnečah
 • 13. 1. 2023: Otroški gledališki abonma – DRAMŠPIL Ribnica s predstavo Maček Mačkurson
 • 21. 1. 2023: Odrasli gledališki abonma – GLEDALIŠČE 2B Bohinjska Bistrica s predstavo Slovenska kura ali Devica Marija začne trenirati boks
 • 9. 2. 2023: Kulturniški klepet s Prešernom prežet
 • 10. 2. 2023: Otroški gledališki abonma – Škratovo lutkovno gledališče Celje s predstavo Trije čiči junačiči
 • 18. 2. 2023: Odrasli gledališki abonma – DRAMŠPIL Ribnica s predstavo Knjižni klub
 • 25. 2. 2023: gostovanje s predstavo Zakonci stavkajo v Ribnici
 • 4. 3. 2023: delavnica v Občinski knjižnici Prebold »Prišla bo pomlad«
 • 5. 3. 2023: gostovanje s predstavo Zakonci stavkajo v Vrbju – dobrodelna predstava 
 • 10. 3. 2023: Otroški gledališki abonma – Čarodej Toni
 • 31. 3. 2023: sodelovanje občinske noše na Festivalu potic v Dvorani Prebold
 • 15. 4. 2023: Gledališka tržnica – srečanje ljubiteljske kulture – Slovenj Gradec
 • 21. 4. 2023: gostovanje s predstavo Zakonci stavkajo v Škofji vasi
 • 22. 4. 2023: gostovanje s predstavo Zakonci stavkajo v Budincih
 • 5. 7. 2023: Predstavitev knjige BISERNICA V DRUGEM KROGU (avtor Marjan Kukovec)
 • 8. 9. 2023: Predstavitev knjige TEPČEK DODO (avtor Marjan Kukovec, ilustrator Žiga Hriberšek)
 • 18. 9. 2023: Snemanje prizorov za film OSTRI VRH
 • 21. 9. 2023: Pozdrav mladosti z naslovom Dva človeka tisočerih obrazov 
 • 24. 9. 2023: Snemanje prizorov za film OSTRI VRH
 • 13. 10. 2023: Otroški gledališki abonma – Zavod Enostavno prijatelji s predstavo Po Sloveniji s popotnikom Jakom
 • 21. 10. 2023: Odrasli gledališki abonma – KUD Svoboda Griže s predstavo Vaja zbora
 • 28. 10. 2023: delavnica v Občinski knjižnici Prebold »Duhec«
 • 4. 11. 2023: Dobrodelna predstava za ŠD Latkova vas – Zakonci stavkajo
 • 10. 11. 2023: gostovanje s predstavo Zakonci stavkajo v Bohinjski Beli 
 • 17. 11. 2023: Otroški gledališki abonma – Gledališče Smejček prijatelji s predstavo Ovčka, ki je prišla na večerjo
 • 18. 11. 2023: Odrasli gledališki abonma – KD Črneče s predstavo Kaj potrebuje moški
 • 25. 11. 2023: gostovanje s predstavo Zakonci stavkajo na Vranskem
 • 12. 12. 2023: PREMIERA OTROŠKE PREDSTAVE GOSPODIČNA POSPRAVLJA
 • 16. 12. 2023: predpraznična ustvarjalna delavnica v Občinski knjižnici Prebold
 • 16. 12. 2023: BOŽIČNA TRŽNICA
 • 17. 12. 2023: Koncert ABBA 4EVER
 • 21. 12. 2023: Božiček obišče VDC SAŠA v Žalcu  

 Veseli nas, da smo vam lahko pričarali lepe trenutke in smeh na obrazu.

Leto 2022

Začetek leta je bil še vedno pod vtisom korone. Počasi smo se začeli prebujati in poskušali na novo štartati s polnim zagonom. Bilo je težko, a nam je uspelo.
V mesecu marcu smo najprej pokušino v goste pripeljali kolege iz  KD Pavza iz Selnice ob Dravi s predstavo SKOČIVA POD ODEJO. Predstavo je na hitro zakupila GZ Savinjsko-šaleške regije, zato smo za naše občane morali poiskati novo predstavo, saj je povpraševanje bilo veliko. S tem smo dobili

potrditev, da naši občani pogrešajo gledališče.

V aprilu so prišli v goste člani GS Črneče s predstavo ŠENTORITA. Ker je sezona amaterskih gledališč šla proti koncu, smo se odločili, da nadaljujemo  septembra z organizacijo gledališkega abonmaja za otroke in odrasle.

V mesecu maju smo se udeležili Gledališke tržnice- gledališča pod eno streho, kjer smo pridobili nova prijateljstva in nova znanja. Prav na tej tržnici smo sklenili sodelovanje s Filmsko ustvarjalnim društvom LOKE STUDIO iz Izlak. Kar 8 članov naše gledališke družine je sodelovalo pri snemanju vojno zgodovinskega filma OSTRI VRH. Snemanje je potekalo v mesecu avgustu in je za nas bilo nepozabno doživetje. Hkrati smo spoznali, kako različna sta svetova gledališča in filma.

V mesecu juniju smo se z najmlajšimi iz vrtca dobili v parku in barvali različne oblike kamnov. Iz njih smo sestavili mozaik.

Po poletnem premoru smo zavihali rokave in s septembrom pričeli z vajami za našo predstavo ZAKONCI STAVKAJO, saj smo jo zaradi korone odigrali le dvakrat. Ker je pavza bila res dolga, smo jo dejansko  začeli iz nule. Bili smo zelo delovni, saj smo si zadali cilj, da se v novembru spet pokažemo svojim občanom nato pa se podamo po Sloveniji.

Septembra smo pripravili delavnico za naše najmlajše, se na lep sončen  dan odpravili proti gozdu. Opazovali smo podrastje, drevesa … V vsaki stvari smo našli kakšno podobnost – korenina drevesa –konj … Nabrali smo nekaj storžev in jih odnesli v park in z njimi obrobili drevesa.

 V oktobru smo organizirali tudi začetek otroškega in odraslega abonmaja. V goste so prišli gledališče KU KUC, s predstavo PIKINA VELIKA PUSTOLOVŠČINA za otroke in gledališče BELANSKO s predstavo SLEPARJA V KRILU za odrasle.

V novembru nas je obiskalo gledališče SMEJČEK s predstavo SNEŽNA KRALJICA za otroke. Za odrasle pa smo odigrali našo predstavo ZAKONCI STAVKAJO.

V soboto, 17. decembra  smo v knjižnici izdelovali unikatne izdelke, ki so nam skupaj z lepimi željami še polepšali decembrske trenutke pričakovanja.

Istega dne smo v belo obarvali borove storžke, s katerimi smo okrasili novoletno smrečico na tržnici.

Nato smo še organizirali našo že tradicionalno BOŽIČNO TRŽNICO, kjer smo s ČARODEJEM ANDREJEM, vročo čokolado in sladkimi dobrotami skupaj pričakali Božička, ki je obdaril in razveselil približno 120 otrok.
 
Z veseljem smo se tudi odzvali povabilu k sodelovanju na tradicionalnem Festivalu potic 9. aprila in na občinskem prazniku, 24. junija v Latkovi vasi.

Leto 2021 – še vedno leto korone 

Naše delovanje smo za kratek čas prestavili iz odrskih desk na splet. V mesecu  juniju smo organizirali SPREHOD ČEZ ŠEMPAVELSKE GLEDALIŠKE DESKE.  Vsako soboto v mesecu smo od sedme ure zjutraj do osme ure zvečer na spletu predvajali naše otroške predstave. MOJCA POKRAJCULJA, HOP V PRAVLJICO, VILINČEK in KEKEC so našim malim ljubiteljem gledališča tokrat mahali iz TV zaslonov. Upamo, da je to bilo tudi zadnjič.  Ob nedeljah, od sedme ure zjutraj pa vse tja do polnoči, smo svetovni javnosti na ogled ponudili naše celovečerne predstave ZADREGA NAD ZADREGO, TEŽAVE S HRBTENICO, ŠTIRJE LETNI ČASI in RDEČI KOTIČEK.

V mesecu septembru, ko so malo razrahljali korona  ukrepe, smo uspeli izpeljati našo tradicionalno prireditev POZDRAV MLADOSTI . Predstavili smo našo članico Evo VEDENIK in njena slikarska dela.

Žal je ob vseh ukrepih zmanjkalo časa in mogoče tudi volje, da bi uspeli  v letu 2021 narediti kaj več. Upam, da se takšno leto ne ponovi NIKOLI VEČ.

Leto 2020

Leto 2020 je za nas posebno leto. Ponosni smo, da je tudi naše društvo, ki je letos  praznovalo 110 let obstoja, kamenček v mozaiku slovenske in svetovne kulture. V teh letih delovanja smo se srečevali z vzponi in s padci, dejstvo pa je, da brez složnosti in dobre organizacije, vsega ne bi zmogli.

 

Še posebno nas je zaznamovalo to »posebno« leto, vendar nas nič ne ustavi. Potrebno je poiskati nove poti, kajti življenje gre naprej. Sprejeti moramo kar nam je ponujeno. Žalosti nas predvsem to, da ne moremo deliti z ljudmi naših dosežkov.

 

V letu 2020 smo pripravili kar nekaj veselih dogodkov:

 • otroški gledališki abonma »Mini Moni« v izvedbi KU-KUC,
 • odrasli gledališki abonma »Kaj pA Leonardo?« v izvedbi Gledališča pod Kozolcem,
 • otroški gledališki abonma »Policaj Mataj in formula 1« v izvedbi Vrtca VRTILJAK,
 • predpremiero odrasle predstave »Zakonci stavkajo«,
 • premiero odrasle predstave »Zakonci stavkajo«,
 • ponovitev odrasle predstave »Zakonci stavkajo«,
 • odrasli abonma »Klopca v parku« v izvedbi KD Črešnjevec in
 • srečanje Neformalnega združenja gledaliških skupin.

S predstavo »Moža je zatajila« pa smo v letu 2020 trikrat gostovali.

 

Spomladi smo tako premierno uprizorili veseloigro ZAKONCI STAVKAJO. Gledalci so bili navdušeni nad predstavo. Ampak sedaj smo zaprti vsak na svojem koncu. Pogrešamo odrske deske, pogrešamo vrvež otrok in  starejših  na naših abonmajih, ustvarjalnih delavnicah, prireditvah… Tako smo v letošnjem letu pripravili samo 11 lepih trenutkov, od predvidenih 32, kar nas kar malo žalosti.

 

Saj lahko spremljamo kulturne dogodke preko raznih medijev, vendar to ni isto. Naš način življenja je bil povezan z obiskovanji vaj, druženj, … In tudi niso vsi vešči spogledovanja z računalnikom. Vsa ta leta smo se trudili, da smo prepričali našo cenjeno publiko, da je prihajala na naše prireditve. Ko bo konec tega obdobja COVID, bomo morali odigrati ključno vlogo, da bomo znali nagovoriti ljudi, jim pomagali pregnati strah in jih prepričati, da so naše prireditve varne. Ne smemo obupati, vse je le trenutno, na žalost ta trenutek traja dalj časa. Mi smo pripravljeni na novo leto. Želimo si, da bi se lahko zopet srečevali, družili in osrečevali na naših prireditvah. V mesecu oktobru 2021 bi radi obeležili 110 letnico obstoja našega društva.  Upamo, da nam bo uspel. Predani smo svojemu delu, malo moramo biti drzni in seveda kanček sreče ne sme manjkati.

Odrasla predstava: Moža je zatajila

Mlad par uživa v svojih medenih tednih, ko njuno romanco prekine nenapovedan obisk bogate tete Valentine. Novopečena zakonca se odločita, da ji ne povesta, da sta že poročena. Na videz enostavno prikrivanje poroke privede do številnih zapletov in komičnih situacij.

»Gledališka družina KUD Svoboda Prebold svoje gledališko poslanstvo opravlja predano in z veliko ljubeznijo do odra. S svojim delom bogatijo lokalno kulturo in navdušujejo svoje gledalce vseh generacij. Iskreno vam čestitam in se vam zahvaljujem za prijeten gledališki večer.« so bile besede selektorice Barbare Vidovič.

Predstave:
­17. 2. 2018: premiera, Prebold
18. 2. 2018: ponovitev, Prebold
24. 2. 2018: ponovitev, Prebold
11. 3. 2018: ponovitev, Prebold
­4. 3. 2018: gostovanje, Črneče
­17. 3. 2018: gostovanje, Gornji grad
­24. 3. 2018: gostovanje, Svečina
­31. 3. 2018: gostovanje, Čeče
­8. 4. 2018: gostovanje, Polzela
­­28. 10. 2018: gostovanje, Škofja vas
­25. 11. 2018: gostovanje, Ponikva pri Žalcu
8. 12. 2018: gostovanje: Griže
2. 2. 2019: gostovanje
16. 2. 2019: gostovanje, Sveti Jurij ob Ščavnici
2. 3. 2019: gostovanje, Rače
9. 3. 2019: gostovanje, Črešnjevec
17. 3. 2019: gostovanje, Sladka Gora
24. 3. 2019: Prebold
6. 4. 2019: gostovanje, Budinci
14. 4. 2019: gostovanje, Miklavž na Dravskem polju
19. 10. 2019: gostovanje, Vransko
29. 2. 2020: gostovanje, Šmartno ob Paki

Nekaj o zgodovini društva

Kulturno umetniško društvo Svoboda Prebold v letu 2020 praznuje že svojo 110-letnico delovanja.

 • Začetki delovanja društva segajo v leto 1910, ko se je v Preboldu ustanovilo Sokolsko društvo (30. 10. 1910). Gledališka dejavnost pa ima še daljšo zgodovino. 
 • Leta 1932 je bil v Preboldu zgrajen Sokolski dom. Gradili so ga Sokoli in delavsko podporno društvo Tekstilne tovarne Prebold ter posamezni prostovoljci. Z nastankom tega doma nastane novo društvo, ki se je imenovalo Sokolsko kulturno umetniško društvo.
 • Sokoli so poleg športne dejavnosti močno razvijali tudi kulturno dejavnost, ustanovili so knjižnico, pevski zbor, gledališko in lutkarsko sekcijo.
 • Leta 1930 so kupili še kinoprojektor, s katerim se je razvila kino sekcija.
 • Po letu 1952 so se vsa kulturna društva preimenovala v delavsko prosvetna. Tako smo dobili v Preboldu Delavsko prosvetno društvo Svoboda Prebold.
 • Od leta 2009 se imenuje Kulturno-umetniško društvo Svoboda Prebold ali drugače KUD Svoboda Prebold

V nadaljevanju je predstavljenih nekaj člankov. 

2020:

E-glas izpod Žvajge, februar 2020, str. 11
E-glas izpod Žvajge, februar 2020, str. 11
E-glas izpod Žvajge, marec 2020, str. 9
E-glas izpod Žvajge, marec 2020, str. 9
Novi tednik, 24. 6. 2020, št. 26, str. 35
Novi tednik, 24. 6. 2020, št. 26, str. 34 in 35
Glas izpod Žvajge, julij 2020, str. 11
Glas izpod Žvajge, julij 2020, str. 11

2019:

E-glas izpod Žvajge, februar 2019, str. 11
E-glas izpod Žvajge, februar 2019, str. 11
E-glas izpod Žvajge, marec 2019, str. 12
E-glas izpod Žvajge, marec 2019, str. 12
E-glas izpod Žvajge, april 2019, str. 10
E-glas izpod Žvajge, april 2019, str. 10
E-glas izpod Žvajge, april 2019, str. 13
Glas izpod Žvajge, julij 2019, str. 11
Glas izpod Žvajge, julij 2019, str. 11
E-glas izpod Žvajge, november 2019, str. 16
E-glas izpod Žvajge, november 2019, str. 16
Odsev (Glasilo občine Trzin), oktober 2019, št. 8, str. 17
Odsev (Glasilo občine Trzin), oktober 2019, št. 8, str. 17
E-glas izpod Žvajge, december 2019, str. 8
E-glas izpod Žvajge, december 2019, str. 8
E-glas izpod Žvajge, december 2019, str. 16
E-glas izpod Žvajge, december 2019, str. 16

2018:

Utrip Savinjske doline, 28. 2. 2018, št. 2, str. 19
Utrip Savinjske doline, 28. 2. 2018, št. 2, str. 19
Novi tednik, 22. 2. 2018, št. 8, str. 11
Novi tednik, 22. 2. 2018, št. 8, str. 11
Utrip Savinjske doline, 29. 6. 2018, št. 6, str. 7
Sodelovanje na prireditvi, Utrip Savinjske doline, 21. 12. 2018, št. 12, str. 6
Sodelovanje na odlični prireditvi, Utrip Savinjske doline, 21. 12. 2018, št. 12, str. 6
Utrip Savinjske doline, 21. 12. 2018, št. 12, str. 32
Utrip Savinjske doline, 21. 12. 2018, št. 12, str. 32
Utrip Savinjske doline, 30. 5. 2018, št. 5, str. 32.png
Utrip Savinjske doline, 30. 5. 2018, št. 5, str. 32

2017:

Utrip Savinjske doline, 25. 1. 2017, št. 1, str. 23
Utrip Savinjske doline, 25. 1. 2017, št. 1, str. 23
Utrip Savinjske doline, 31. 5. 2017, št. 5, str. 7
Priprava prireditve ob občinskem prazniku, Utrip Savinjske doline, 28. 6. 2017, št. 6, str. 5
Priprava prireditve ob občinskem prazniku, Utrip Savinjske doline, 28. 6. 2017, št. 6, str. 5
Utrip Savinjske doline, 25. 10. 2017, št. 10, str. 12
Utrip Savinjske doline, 25. 10. 2017, št. 10, str. 12
Utrip Savinjske doline, 29. 11. 2017, št. 11, str. 23
Utrip Savinjske doline, 22. 12. 2017, št. 12, str. 1
Utrip Savinjske doline, 22. 12. 2017, št. 12, str. 1
Utrip Savinjske doline, 22. 12. 2017, št. 12, str. 1

2016:

Utrip Savinjske doline, 25. 3. 2016, št. 3, str. 19
Utrip Savinjske doline, 25. 3. 2016, št. 3, str. 19
Utrip Savinjske doline, 29. 6. 2016, št. 6-7, str.5
Utrip Savinjske doline, 29. 6. 2016, št. 6-7, str.5
Sodelovanje na prireditvi ob 125-letnici rojstva Janka Kača, Utrip Savinjske doline, 26. 10. 2016, št. 10, str. 26
Sodelovanje na prireditvi ob 125-letnici rojstva Janka Kača, Utrip Savinjske doline, 26. 10. 2016, št. 10, str. 26
Pripravili smo tudi predstavitev knjige: Deček s tatujem, Utrip Savinjske doline, 30. 11. 2016, št. 11, str. 29

2015:

Utrip Savinjske doline, 28. 1. 2015, št. 1, str. 14
Utrip Savinjske doline, 28. 1. 2015, št. 1, str. 14
Utrip Savinjske doline, 27. 5. 2015, št. 5, str. 24
Utrip Savinjske doline, 27. 5. 2015, št. 5, str. 24
Utrip Savinjske doline, junij/julij 2015, st. 29
Utrip Savinjske doline, junij/julij 2015, st. 29
Utrip Savinjske doline, 23. 12. 2015, št. 12 , str. 22
Utrip Savinjske doline, 23. 12. 2015, št. 12 , str. 22

2014:

Utrip Savinjske doline, 26. 6. 2014, št. 6_7 , str. 19
Utrip Savinjske doline, 26. 6. 2014, št. 6/7 , str. 19
Utrip Savinjske doline, 26. 11. 2014, št. 11, str. 26
Utrip Savinjske doline, 26. 11. 2014, št. 11, str. 26
Utrip Savinjske doline, 19. 12. 2014, št. 12, str. 26
Utrip Savinjske doline, 19. 12. 2014, št. 12, str. 26
Novi tednik, 4. 12. 2014, št. 49, str. 14
Novi tednik, 4. 12. 2014, št. 49, str. 14
Novi tednik, 11. 12. 2014, št. 50, str. 8
Novi tednik, 11. 12. 2014, št. 50, str. 8
Novi tednik, 24. 12. 2014, št. 52, str. 14

2013:

Utrip Savinjske doline, 30. 1. 2013, št. 1 , str. 12
Utrip Savinjske doline, 30. 1. 2013, št. 1 , str. 12
Utrip Savinjske doline, 27. 2. 2013, št. 2 , str. 4
Utrip Savinjske doline, 27. 2. 2013, št. 2 , str. 4
Utrip Savinjske doline, 27. 3. 2013, št. 3 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 27. 3. 2013, št. 3 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 28. 6- 2013, št. 6 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 28. 6- 2013, št. 6 , str. 18
Novi tednik, 14. 11. 2013, št. 50, str. 15
Novi tednik, 14. 11. 2013, št. 50, str. 15
Utrip Savinjske doline, 27. 11. 2013, št. 11 , str. 19
Utrip Savinjske doline, 27. 11. 2013, št. 11 , str. 19
Novi tednik, 12. 12. 2013, št. 52, str. 15
Novi tednik, 12. 12. 2013, št. 52, str. 15

2012:

Utrip Savinjske doline, 25. 1. 2012, št. 1, str. 18
Utrip Savinjske doline, 25. 1. 2012, št. 1, str. 18
Utrip Savinjske doline, 25. 1. 2012, št. 1, str. 15
Utrip Savinjske doline, 25. 1. 2012, št. 1, str. 15
Utrip Savinjske doline, 25. 1. 2012, št. 1, str. 15
Utrip Savinjske doline, 25. 1. 2012, št. 1, str. 15
Utrip Savinjske doline, 29. 2. 2012, št. 2 , str. 4
Utrip Savinjske doline, 29. 2. 2012, št. 2 , str. 4
Utrip Savinjske doline, 30. 5. 2012, št. 5 , str. 19
Utrip Savinjske doline, 30. 5. 2012, št. 5 , str. 19
Utrip Savinjske doline, 30. 5. 2012, št. 5 , str. 26
Utrip Savinjske doline, 30. 5. 2012, št. 5 , str. 26
Utrip Savinjske doline, 29. 8. 2012, št. 8 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 29. 8. 2012, št. 8 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 29. 8. 2012, št. 8 , str. 19
Utrip Savinjske doline, 29. 8. 2012, št. 8 , str. 19

2011:

Utrip Savinjske doline, 23. 2. 2011, št. 2, str. 18
Utrip Savinjske doline, 23. 2. 2011, št. 2, str. 18
Utrip Savinjske doline, 23. 2. 2011, št. 2, str. 5
Utrip Savinjske doline, 23. 2. 2011, št. 2, str. 5
Novi tednik, 22. 3. 2011, št. 23, str. 12
Novi tednik, 22. 3. 2011, št. 23, str. 12
Utrip Savinjske doline, 30. 3. 2011, št. 3, str. 19
Utrip Savinjske doline, 30. 3. 2011, št. 3, str. 19
Utrip Savinjske doline, 22. 4. 2011, št. 4, str. 25
Utrip Savinjske doline, 22. 4. 2011, št. 4, str. 25
Utrip Savinjske doline, 29. 6. 2011, št. 6, str. 7
Utrip Savinjske doline, 29. 6. 2011, št. 6, str. 7

2010:

Utrip Savinjske doline, 27. 1. 2010, št. 1, str. 18
Utrip Savinjske doline, 27. 1. 2010, št. 1, str. 18
Utrip Savinjske doline, 27. 1. 2010, št. 1, str. 12
Utrip Savinjske doline, 27. 1. 2010, št. 1, str. 12
Utrip Savinjske doline, 31. 3. 2010, št. 3, str. 19
Utrip Savinjske doline, 31. 3. 2010, št. 3, str. 19
Utrip Savinjske doline, 28. 54 2010, št. 4, str. 5
Utrip Savinjske doline, 28. 4. 2010, št. 4, str. 5
Utrip Savinjske doline, 28. 4. 2010, št. 4, str. 19
Utrip Savinjske doline, 28. 4. 2010, št. 4, str. 19
Novi tednik, 29. 6. 2010, št. 65, str. 5
Novi tednik, 29. 6. 2010, št. 65, str. 5
Novi tednik, 5. 11. 2010, št. 87, str. 15
Novi tednik, 5. 11. 2010, št. 87, str. 15
Utrip Savinjske doline, 22. 12. 2010, št. 12, str. 19
Utrip Savinjske doline, 22. 12. 2010, št. 12, str. 19

2009:

Utrip Savinjske doline, 28. 1. 2009, št. 1, str. 6
Utrip Savinjske doline, 28. 1. 2009, št. 1, str. 6
Utrip Savinjske doline, 25. 2. 2009, št. 2, str. 8
Utrip Savinjske doline, 25. 2. 2009, št. 2, str. 8
Utrip Savinjske doline, 24. 6. 2009, št. 6, str. 19
Utrip Savinjske doline, 24. 6. 2009, št. 6, str. 19
Utrip Savinjske doline, 25. 8. 2009, št. 8, str. 4
Utrip Savinjske doline, 25. 8. 2009, št. 8, str. 4

2008:

Utrip Savinjske doline, 27. 2. 2008, št. 2, str. 9
Utrip Savinjske doline, 27. 2. 2008, št. 2, str. 9
Utrip Savinjske doline, 27. 2. 2008, št. 2, str. 21
Utrip Savinjske doline, 27. 2. 2008, št. 2, str. 21
Utrip Savinjske doline, 28. 5. 2008, št. 5, str. 4
Utrip Savinjske doline, 28. 5. 2008, št. 5, str. 4
Utrip Savinjske doline, 27. 8. 2008, št. 8, str. 5
Utrip Savinjske doline, 27. 8. 2008, št. 8, str. 5

2007:

Utrip Savinjske doline, 28. 2. 2007, št. 2, str. 5
Utrip Savinjske doline, 28. 2. 2007, št. 2, str. 5
Utrip Savinjske doline, 25. 4. 2007, št. 4, str. 18
Utrip Savinjske doline, 25. 4. 2007, št. 4, str. 18
Martinovanje v Preboldu: Utrip Savinjske doline, 28. 11. 2007, št. 11, str. 16
Martinovanje v Preboldu: Utrip Savinjske doline, 28. 11. 2007, št. 11, str. 16
Utrip Savinjske doline, 19. 12. 2007, št. 12, str. 6
Utrip Savinjske doline, 19. 12. 2007, št. 12, str. 6

2006:

Utrip Savinjske doline, 25. 1. 2006, št. , str. 12
Utrip Savinjske doline, 25. 1. 2006, št. 1, str. 12
Utrip Savinjske doline, 25. 2. 2006, št. , str. 5
Utrip Savinjske doline, 25. 2. 2006, št. 2, str. 5
Utrip Savinjske doline, 31. 5. 2006, št. 5 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 31. 5. 2006, št. 5 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 31. 5. 2006, št. 5 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 31. 5. 2006, št. 5 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 28. 6. 2006, št. 6/7 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 28. 6. 2006, št. 6/7 , str. 18
Utrip Savinjske doline, 27. 9. 2006, št. 9, str. 18
Utrip Savinjske doline, 27. 9. 2006, št. 9, str. 18
Utrip Savinjske doline, 27. 9. 2006, št. 9, str. 19
Utrip Savinjske doline, 27. 9. 2006, št. 9, str. 19
Utrip Savinjske doline, 25. 10. 2006, št. 10, str. 18
Utrip Savinjske doline, 25. 10. 2006, št. 10, str. 18

2005:

Utrip Savinjske doline, 29. 6. 2005, št. 6, str. 25
Utrip Savinjske doline, 29. 6. 2005, št. 6, str. 25
Utrip Savinjske doline, 26. 1. 2005, št. 1, str. 14
Utrip Savinjske doline, 26. 1. 2005, št. 1, str. 14
Utrip Savinjske doline, 23. 2. 2005, št. 2, str. 4
Utrip Savinjske doline, 23. 2. 2005, št. 2, str. 4
Utrip Savinjske doline, 25. 5. 2005, št. 5, str. 19
Utrip Savinjske doline, 25. 5. 2005, št. 5, str. 19
Utrip Savinjske doline, 25. 5. 2005, št. 5, str. 19
Utrip Savinjske doline, 25. 5. 2005, št. 5, str. 19
Utrip Savinjske doline, 28. 9. 2005, št. 9, str. 16
Utrip Savinjske doline, 28. 9. 2005, št. 9, str. 16
Utrip Savinjske doline, 30. 3. 2005, št. 3, str. 18
Utrip Savinjske doline, 30. 3. 2005, št. 3, str. 18

2004:

Utrip Savinjske doline, 28. 1. 2004, št. 1, st. 19
Utrip Savinjske doline, 28. 1. 2004, št. 1, st. 19
Utrip Savinjske doline, april 2004, st. 19
Utrip Savinjske doline, 28. 4. 2004, št.4, st. 19
Utrip Savinjske doline, 27. 10. 2004, št. 5, str. 18
Utrip Savinjske doline, 27. 10. 2004, št. 10, str. 18
Utrip Savinjske doline, 26. 5. 2004, št. 5, st. 19
Utrip Savinjske doline, 26. 5. 2004, št. 5, st. 19
Utrip Savinjske doline, 27. 10. 2004, št. 10, str. 19
Utrip Savinjske doline, 27. 10. 2004, št. 10, str. 19

2003:

Utrip Savinjske doline, januar 2003, st. 19
Utrip Savinjske doline, 29. 1. 2003, št.1, st. 19
Utrip Savinjske doline, april 2003, st. 19
Utrip Savinjske doline, 23. 4. 2003, št. 3, st. 19
Utrip Savinjske doline, 26. 3. 2003, št. 3, st. 19
Utrip Savinjske doline, 26. 3. 2003, št. 3, st. 19

2002:

Utrip Savinjske doline, 27. 2. 2002, št. 2, st. 18
Utrip Savinjske doline, 27. 2. 2002, št. 2, st. 18
Utrip Savinjske doline, 25. 10. 2002, št. 10, st. 18
Utrip Savinjske doline, 25. 10. 2002, št. 10, st. 18
Utrip Savinjske doline, 29. 5. 2002, št. 5, st. 26
Utrip Savinjske doline, 29. 5. 2002, št. 5, st. 26
Utrip Savinjske doline, 27. 2. 2002, št. 2, st. 14
Utrip Savinjske doline, 27. 2. 2002, št. 2, st. 14
Utrip Savinjske doline, 27. 11. 2002, št. 11, st. 18
Utrip Savinjske doline, 27. 11. 2002, št. 11, st. 18
Utrip Savinjske doline, 24. 12. 2002, št. 12, st. 18
Utrip Savinjske doline, 24. 12. 2002, št. 12, st. 18

2001:

Utrip Savinjske doline, 28. 3. 2001, št. 3, st. 19
Utrip Savinjske doline, 27. 6. 2001, št. 6, st. 4
Utrip Savinjske doline, 24. 10. 2001, št. 10, st. 4
Utrip Savinjske doline, 24. 10. 2001, št. 10, st. 4
Utrip Savinjske doline, 19. 12. 2001, št. 12, st. 19
Utrip Savinjske doline, 19. 12. 2001, št. 12, st. 19

2000:

Utrip Savinjske doline, 20. 12. 2000, št. 12, st. 19
Utrip Savinjske doline, 20. 12. 2000, št. 12, st. 19
Utrip Savinjske doline, 28. 6. 2000, št. 6, str. 19
Utrip Savinjske doline, 28. 6. 2000, št. 6, str. 19

Od 1960 do 1966:

Celjski tednik, 9. 11. 1962, št. 44, str. 3
Celjski tednik, 9. 11. 1962, št. 44, str. 3
Zapis o Janku Kaču: Celjski tednik, 9. 4. 1965, št. 14, str. 5
Zapis o Janku Kaču: Celjski tednik, 9. 4. 1965, št. 14, str. 5
Godba na pihala: Celjski tednik, 20. 8. 1965, št. 33, str. 5
Godba na pihala: Celjski tednik, 20. 8. 1965, št. 33, str. 5
Godba na pihala: Celjski tednik, 23. 9. 1966, št. 37, str. 6
Godba na pihala: Celjski tednik, 23. 9. 1966, št. 37, str. 6
Celjski tednik, 10. 6. 1960, št. 10, str. 4
Celjski tednik, 10. 6. 1960, št. 10, str. 4
Celjski tednik, 30. 9. 1960, št. 10, str. 4
Celjski tednik, 30. 9. 1960, št. 10, str. 4
Celjski tednik, 16. 12. 1960, št. 50, str. 4
Celjski tednik, 16. 12. 1960, št. 50, str. 4
Slika gledališke skupine iz leta 1938: Celjski tednik, 29. 12. 1961, št. 49, str. 6
Slika gledališke skupine iz leta 1938: Celjski tednik, 29. 12. 1961, št. 49, str. 6

Od 1950 do 1959:

Celjski tednik, 2. 7. 1959, št. 26, str. 4
Celjski tednik, 2. 7. 1959, št. 26, str. 4
Celjski tednik, 2. 7. 1959, št. 26, str. 4
Celjski tednik, 2. 7. 1959, št. 26, str. 4
Celjski tednik, 13. 11. 1959, št. 45, str. 4
Prva predstava v novi dvorani: Celjski tednik, 13. 11. 1959, št. 45, str. 4
Celjski tednik, 12. 2. 1960, št. 6, str. 4
Celjski tednik, 12. 2. 1960, št. 6, str. 4
Celjski tednik, 10. 1. 1958, št. 1, str. 4
Celjski tednik, 10. 1. 1958, št. 1, str. 4
Celjski tednik, 10. 4. 1959, št. 14, str. 5
Celjski tednik, 10. 4. 1959, št. 14, str. 5
Celjski tednik, 15. 5. 1959, št. 19, str. 14
Najlepša knjižnjica: Celjski tednik, 15. 5. 1959, št. 19, str. 14
Celjski tednik, 5. 7. 1957, št. 26, str. 6
Celjski tednik, 5. 7. 1957, št. 26, str. 6
Celjski tednik, 2. 7. 1959, št. 26, str. 4
Celjski tednik, 2. 7. 1959, št. 26, str. 4
1953: Igra: »Celjski grofi« Savinjski vestnik, 9. 5. 1953, stran 4
1953: Igra: »Celjski grofi« Savinjski vestnik, 9. 5. 1953, stran 4
1952: Ustanovitev Kulturno prosvetnega društva »Svoboda« Savinjski vestnik, 20. 9. 1952, stran 3
1952: Ustanovitev Kulturno prosvetnega društva »Svoboda« Savinjski vestnik, 20. 9. 1952, stran 3
Celjski tednik, 13. 5. 1955, št. 19, str. 10
Celjski tednik, 13. 5. 1955, št. 19, str. 10
Celjski tednik, 15. 7. 1955, št. 28, str. 4
Celjski tednik, 15. 7. 1955, št. 28, str. 4
Celjski tednik, 29. 7. 1955, št. 30, str. 3
Celjski tednik, 29. 7. 1955, št. 30, str. 3
Celjski tednik, 11. 11. 1955, št. 45, str. 5
Celjski tednik, 11. 11. 1955, št. 45, str. 5
Celjski tednik, 13. 4. 1956, št. 15, str. 5
Celjski tednik, 13. 4. 1956, št. 15, str. 5
Celjski tednik, 10. 8. 1956, št. 32, str. 6
Celjski tednik, 10. 8. 1956, št. 32, str. 6
Savinjski vestnik, 24. 11. 1950, stran 2
Savinjski vestnik, 24. 11. 1950, stran 2
1951: Savinjski vestnik, 13. 1. 1951, stran 3
Savinjski vestnik, 13. 1. 1951, stran 3
V Savinjskem vestniku, št. 23, je bilo, dne 13. 1. 1951, na 2. strani objavljeno, da so na šentpavelskem odru zaigrali 48 iger.
V Savinjskem vestniku, št. 23, je bilo, dne 13. 1. 1951, na 2. strani objavljeno, da so na šentpavelskem odru zaigrali 48 iger.
Savinjski vestnik, 19. 4. 1952, str. 3
Savinjski vestnik, 19. 4. 1952, str. 3

Prvi zapisi:

Vestnik Celjske sokolske župe, 1912, št. 1, str. 17 in 18
Narodni list, 3. 6. 1910, št. 22, str. 6
Narodni list, 10. 10. 1910, št. 41, str. 2
Narodni list, 17. 11. 1910, št. 46, str. 4
Narodni list, 17. 11. 1910, št. 46, str. 4
Vestnik Celjske sokolske župe, 1912, št. 1, str. 17 in 18