Leto 2020 je za nas posebno leto. Ponosni smo, da je tudi naše društvo, ki je letos  praznovalo 110 let obstoja, kamenček v mozaiku slovenske in svetovne kulture. V teh letih delovanja smo se srečevali z vzponi in s padci, dejstvo pa je, da brez složnosti in dobre organizacije, vsega ne bi zmogli.

Še posebno nas je zaznamovalo to »posebno« leto, vendar nas nič ne ustavi. Potrebno je poiskati nove poti, kajti življenje gre naprej. Sprejeti moramo kar nam je ponujeno. Žalosti nas predvsem to, da ne moremo deliti z ljudmi naših dosežkov.

V letu 2020 smo pripravili kar nekaj veselih dogodkov:

  • otroški gledališki abonma »Mini Moni« v izvedbi KU-KUC,
  • odrasli gledališki abonma »Kaj pA Leonardo?« v izvedbi Gledališča pod Kozolcem,
  • otroški gledališki abonma »Policaj Mataj in formula 1« v izvedbi Vrtca VRTILJAK,
  • predpremiero odrasle predstave »Zakonci stavkajo«,
  • premiero odrasle predstave »Zakonci stavkajo«,
  • ponovitev odrasle predstave »Zakonci stavkajo«,
  • odrasli abonma »Klopca v parku« v izvedbi KD Črešnjevec in
  • srečanje Neformalnega združenja gledaliških skupin.

S predstavo »Moža je zatajila« pa smo v letu 2020 trikrat gostovali.

Spomladi smo tako premierno uprizorili veseloigro ZAKONCI STAVKAJO. Gledalci so bili navdušeni nad predstavo. Ampak sedaj smo zaprti vsak na svojem koncu. Pogrešamo odrske deske, pogrešamo vrvež otrok in  starejših  na naših abonmajih, ustvarjalnih delavnicah, prireditvah… Tako smo v letošnjem letu pripravili samo 11 lepih trenutkov, od predvidenih 32, kar nas kar malo žalosti.

Saj lahko spremljamo kulturne dogodke preko raznih medijev, vendar to ni isto. Naš način življenja je bil povezan z obiskovanji vaj, druženj, … In tudi niso vsi vešči spogledovanja z računalnikom. Vsa ta leta smo se trudili, da smo prepričali našo cenjeno publiko, da je prihajala na naše prireditve. Ko bo konec tega obdobja COVID, bomo morali odigrati ključno vlogo, da bomo znali nagovoriti ljudi, jim pomagali pregnati strah in jih prepričati, da so naše prireditve varne. Ne smemo obupati, vse je le trenutno, na žalost ta trenutek traja dalj časa. Mi smo pripravljeni na novo leto. Želimo si, da bi se lahko zopet srečevali, družili in osrečevali na naših prireditvah. V mesecu oktobru 2021 bi radi obeležili 110 letnico obstoja našega društva.  Upamo, da nam bo uspel. Predani smo svojemu delu, malo moramo biti drzni in seveda kanček sreče ne sme manjkati.