Kratka vsebina:
Mlad par uživa v svojih medenih tednih, ko njuno romanco prekine nenapovedan obisk bogate tete Valentine. Teta je zagrizena nasprotnica moških, zato ji nečakinja, ki je njena edina dedinja, ni povedala za poroko. Novopečena zakonca se odločita, da ji ne bosta povedala, da sta že poročena, ampak jo želita na to počasi pripraviti. Že tako težko situacijo še bolj zapletajo jezična kuharica, daljni sorodnik in snubec. Ali bo ljubezen premagala vse ovire? Na videz enostavno prikrivanje poroke privede do številnih zapletov in komičnih situacij.

 

Ocena selektorke Barbare Vidovič:
Scenografija predstave je izčiščena in dobro opiše edini prostor, v katerem se igra dogaja. Ni odvečnih elementov, jasno je pokazano, da se nahajamo v meščanski hiši z boljšim standardom, kulise in odrski elementi so barvno in stilno usklajeni. Kostumi predstave, Moža je zatajila, scenografijo še presežejo. Odlično zamišljeni, enotni in v skladu s posameznimi liki.

Govor v predstavi je na visokem nivoju. Igralci so v govoru natančni, dovolj glasni in razumljivi. Tudi logika in stavčni poudarki, jim načeloma ne delajo težav. Dobro so govorno tudi opredeljeni liki in njihov status. Na ta način je zgrajena jasna razlika med posameznimi vlogami, kar gledalcu dobro nakaže razlike med osebami v predstavi. Govor je pri konverzacijsko – situacijski komediji pomemben element. V predstavi Moža je zatajila, je občinstvu preprosto spremljati zgodbo, tudi zaradi dobre govorne kulture. Spretno so speljani dialoški zapleti, kar gledalci nagradijo z doživetim smehom.

Foto: Ivan Lipičnik